Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Boğaziçi Hastanesi, Başbakan'ı takmıyor!

Darıca’da faaliyet gösteren Özel Boğaziçi Hastanesi Acil Servisi’ne getirilen bir yaralıdan 1.600 TL ücret istendi. Cebinde 100 lirası olduğunu ve söz konusu ücreti ödeyemeyeceğini söyleyen genç, tedavi edilmesi halinde kimliğini bırakıp senet dahi imzalayabileceğini taahhüt etmesine rağmen kapı dışarı edildi.

Boğaziçi Hastanesi, Başbakan'ı takmıyor!
08 Ağustos 2012 - 11:32
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan 2010/6 sayılı Başbakanlık Genelgesi'ne göre kişinin sosyal güvencisi olup olmadığına, ödeme gücünün bulunup bulunmadığına veya tedavi masraflarını nasıl karşılanacağına bakılmaksızın acil hastalara gerekli tıbbi tedavinin yapılacağını hükmetmesine ve Anayasamız başta olmak üzere ilgili mevzuat hükümleri gereği, Kamu ve Özel ayırmaksızın tüm sağlık kuruluşlarının acil hallerde hastaya gereken tıbbi müdahaleleri  yapma zorunluluğu olmasına rağmen Bayramoğlu’nda faaliyet gösteren Özel Boğaziçi Hastanesi görevlileri, acil vakalı olarak gelen  Fuat Boran isimli gençten tedavi masrafı olarak 1.600 TL. istedi.
 
KIRIK ÇIKIK OLABİLİR DİYE 1.600 TL İSTEDİLER
Arkadaşı ile birlikte bindikleri aracın patlayan lastiğini değiştirmek isteyen  Fuat Boran (25), parmağını kriko ile araç arasına sıkıştırınca, arkadaşı Erkan Yaşar ile birlikte en yakın hastane olan Bayramoğlu’ndaki Özel Boğaziçi Hastanesi Acil Servisi’ne başvurdular. Parmağı yaralı olarak söz konusu hastanenin  Acil Servisi’ne  giden Fuat Boran’a, hastane yetkilileri, “Parmağınızda kırık, çıkık, olabilir. Bu tür tedavilerin  ücreti de  1. 600 TL’dir” şeklinde konuşarak yaralının hemen ameliyathaneye alınması gerektiğini ilettikleri belirtildi. 
 
SENET TEKLİFİNİ DAHİ KABUL ETMEDİLER
Hastane yetkililerine, üzerlerinde 100 TL kadar bir para olduğunu söyleyen Fuat Boran ve arkadaşı, “Gerekirse senet yapalım, kimliğimizi bırakalım, yeterki tedavi edin, daha sonra istediğiniz ödemeyi gerçekleştiririz” şeklinde teklifte bulunmalarına rağmen ısrarla 1600 TL üzerinde duran Özel Boğaziçi Hastanesi görevlileri, paranın ödenmeyeceğini anladıklarında  hastayı kabul etmeyerek kapıyı gösterdikleri iddia edildi.
 
TEŞHİS DAHİ KONMADAN  FAHİŞ MİKTARDA ÜCRET TALEP ETTİLER
Bunun üzerine tedavisi yapılmayan Fuat Boran, arkadaşıyla birlikte Darıca Farabi Devlet Hastanesi acil servisine yöneldi. Burada yapılan kontrolde Boran’ın parmağında kırık, çıkık olmadığı, sadece derin bir kesik olduğu öğrenilirken, 2 arkadaş yaptıkları açıklamada,’’ Parmakta ne olduğunu bile öğrenmeden, tahmini teşhiste bulunarak bizden 1.600 TL’yi peşin olarak istediler. Devlet Hastanesine gitmemiz halinde dahi aynı miktardaki bu parayı bizden isteyeceklerini söylediler. Bu nasıl bir hastane?.. Bunları kim kolluyor? ‘’ şeklinde tepki gösterdiler.